مقالات و دانستنی های جالب

تصفیه آب به روش اسمز معکوس

ارسال شده در اکتبر 13, 2019 در 10:36 ق.ظ توسط / No Comments

تصفیه آب به روش اسمز معکوس

به جرات می توان گفت که کاملترین و مطمئن ترین سیستم تصفیه آبی که تا امروز مورد استفاده قرارگرفته است  ، تصفیه آب به روش اسمز معکوس می باشد که به اختصار RO نامیده می شود.اساس کار این سیستم ها بر پایه غشاهای نیمه تراوا که در صنعت با نام ممبران اسمز معکوس شناخته می شوند استوار است.غشا اسمز معکوس فقط به ملکول های آب اجازه عبور می دهد و مانع از عبور نمک می شود و به همین ترتیب عملیات شیرین سازی آب را انجام می دهد.

ممبران RO بدلیل داشتن حفراتی میکروسیکوپی ، آب را با دقت 0001/0 میکرون تصفیه می کند و به دلیل داشتن همین حفرات بسیار ریز ، وجود یک پمپ تامین فشار جهت عبور آب از ممبران اسمز معکوس الزامی می باشد.

در تصفیه آب به روش اسمز معکوس ، آب با عبور از ممبران RO به دو دسته آب تصفیه شده (Permeate) و پساب (Brine or Concentrate) تبدیل می شود.

 

شاخص های عملکردی غشا اسمز معکوس :

  • درصد ممانعت از نمک (Salt Rejection) : یکی از شاخص های بسیار تعیین کننده در انتخاب غشا اسمز معکوس در سیستم های تصفیه آب به روش اسمز معکوس ، درصد ممانعت از نمک غشا می باشد که به اختصار SR نامیده می شود.این عدد نشان دهنده آن است که غشا چند درصد توان حذف نمک و ممانعت از عبور نمک را دارد و هرچه این عدد بزگتر باشد کیفیت آب تولید شده بالاتر می باشد.در واقع این عدد نشان دهنده کیفیت آب می باشد.این عدد برای ممبران های خانگی با توجه به شرکت تولیدی بین 99-95 درصد و برای ممبران های صنعتی با توجه به مورد استفاده دریایی یا لب شور عددی بین 8/99 – 99 درصد می باشد.

 

  • شار (Flux) : این عدد نشان دهنده کمیت آب تولیدی توسط غشا می باشد و آنرا با J نمایش می دهند ، بطوریکه هرچه این عدد بزرگتر باشد قابلیت تولید ممبران بالاتر رفته و آب تصفیه شده بیشتری تولید می کند.البته محدوده استاندارد شار مربوط به هر غشا در دیتا شیت محصول آورده شده است که نباید شار از مقدار درج شده در دیتا شیت بزرگتر و یا کوچکتر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *