مقالات و دانستنی های جالب

دستگاه تصفیه آب صنعتی RO

ارسال شده در اکتبر 9, 2019 در 10:15 ق.ظ توسط / No Comments

دستگاه تصفیه آب صنعتی RO هم هست؟

برای طراحی یک دستگاه تصفیه صنعتی RO باید پارامترهای بسیاری از قبیل کیفیت آب ورودی (آنالیز فیزیکی و شیمیایی) ، منبع آب ورودی (آب سطحی ، آب چاه ، آب لوله کشی) ، ظرفیت تولید ، کاربرد آب تولیدی و کیفیت آب خروجی را در نظر گرفت.به همین دلیل برای طراحی دستگاه تصفیه  صنعتی RO نیازمند دانش تخصصی و همچنین استفاده از نرم افزارهای طراحی مانند ROSA می باشیم که نرم افزار طراحی شرکت DOW-FILMTEC می باشد.

دستگاه تصفیه آب صنعتی RO
دستگاه تصفیه آب صنعتی RO

 

هر دستگاه تصفیه آب صنعتی RO  از دو بخش اصلی پیش تصفیه و اسمز معکوس RO تشکیل می شود که در زیر به برخی اجزای اصلی این سیستم اشاره می کنیم.

۱- پیش تصفیه (Pretreatment)  :

هدف سیستم پیش تصفیه در ، فراهم ساختن شرایط مناسب برای آب خوراک غشاهای اسمز معکوس (ممبرین (RO به منظور پیشگیری از گرفتگی غشاها،کنترل غلظت یون های رسوب گذار ، کنترل میزان ذرات معلق ، نابود کردن میکروارگانیسم ها و حذف مواد آلی می باشد.

به طور کلی ، پیش تصفیه دستگاه های تصفیه ی آب دریایی به روش اسمز معکوس شامل : فیلتر شنی ، فیلتر کربنی ، سختی گیر ، کلرزنی ، تزریق اسید ، تزریق مواد ضد رسوب ) آنتی اسکالانت ( ، تزریق مواد احیا کننده ، فیلتر کارتریج ، UV و … می باشد.

 

۲- پمپ تغذیه (Feed pump) :

این پمپ وظیفه عبور دادن آب خام ورودی (Raw water) از سیستم پیش تصفیه را برعهده دارد.

 

۳- پمپ فشار بالا : (High pressure pump)

آب پس از عبور از مرحله پیش تصفیه به وسیله پمپ فشار بالا وارد غشاهای اسمز معکوس می شود تا عملیات نمک زدائی انجام شود.

 

۴- غشا اسمز معکوس (RO membrane) :

این غشاها اصلی ترین بخش یک سیستم اسمز معکوس می باشند و وظیفه جداسازی مواد محلول در آب با دقت ۰/۰۰۰۱ میکرون را بر عهده دارند.ممبرین های صنعتی عموما در طول های ۴۰ و ۶۰ اینچ و قطرهای ۴ و ۸ اینچ موجود می باشند.

 

۵- محفظه تحت فشار (Pressure vessel) :

محفظه های تحت فشار جهت جایگذاری غشا اسمز معکوس )ممبران ( مورد استفاده قرار می گیرند.جنس این محفظه ها )پرشر وسل ها) معمولا از پلاستیک فایبرگلاس ضد آب FRP می باشد و در قطرها ، طول ها و در فشارهای عملیاتی مختلف موجود می باشند.

 

۶- سیستم Flushing  :

این سیستم پس از هر بار خاموش شدن دستگاه ، سیستم اسمز معکوس را با آب تصفیه شده RO شست و شو می دهد تا آب و نمک روی سطح غشا ممبران باقی نماند.

 

۷- سیستم شست و شوی خودکار : (CIP)

این سیستم شامل مخزن و پمپ جداگانه می باشد و در مواردی که ممبران ها نیاز به شست و شو پیدا می کنند ، درون مخزن CIP محلول شست و شوی مناسب را تهیه کرده و به وسیله پمپ CIP محلول را در سیستم RO سیرکوله می کنیم.

 

۸- شاسی استقرار

 

۹- تابلوی توزیع قدرت و مدار فرمان

 

۱۰- ابزار کنترلی و شیر آلات شامل فشارسنج ها ، جریان سنج ها و ….

 

۱۱- سوئیچ های قطع فشار بالا (High pressure switch) و فشار پایین (Low pressure switch) جهت خاموش کردن پمپ در مواقع کاهش یا افزایش ناگهانی فشار عملیاتی سیستم.

 

۱۲- فلومترهای اندازه گیری جریان

 

۱۳- شیر فلکه های تنظیم جریان ، شیرهای نمونه گیری و شیر فشار شکن

 

۱۴ TDS- سنج (الکتروکانداکتیویتی متر) دیجیتال

 

۱۵ PH – متر دیجیتال

 

۱۶- مانومتر اندازه گیری فشار (Pressure Gauge)

 

۱۷- لوله ها و اتصالات :

لوله ها و اتصالات سیستم  RO باید به طور کامل قادر به تحمل حداکثر فشار عملیاتی موجود در سیستم باشند.به همین دلیل ، معمولا در قسمت پیش تصفیه برای لوله ها و اتصالات فشار پایین سیستم  از جنس PVC و برای لوله و اتصالات فشار بالا از استنلس استیل استفاده می شود.

در نهایت می توانیم بگوییم که این دستگاه ها یکی از نمونه های مفید و کاربردی از دستگاه های تصفیه  می باشند که به دلیل روش های مخصوصی که انجام عملیات تصفیه بکار می گیرند می توانند نقش بسیار مهمی در انجام عملیات تصفیه  ایفا نمایند و به این ترتیب شما را به نتیجه ی مطلوب نزدیک نمایند.

همین حالا می تواند برای کسب اطلاعات جامع و کاملتر در مورد این دستگاه با شرکت آکواین تماس حاصل فرمایید.

برای کسب اطلاع از قیمت محصولات با شماره تماس های شرکت تماس حاصل نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *